از روکش کروم روی لوله ها و میله ها و سایر مواد ساخته شده از فولاد جهت افزایش دوام و مقاومت در برابر خوردگی استفاده می شود. آبکاری کروم سختی، دوام و مقاومت در برابر خوردگی سطح را افزایش می دهد و در عین حال سطحی براق و صاف ایجاد می کند که تمیز کردن آن آسان تر است. سختی و دوام روکش فلزی کروم به این معنی است که قطعات شما حتی در شرایط تماس مکانیکی و سایش شدیدتر دوام بیشتری خواهند داشت. یک سطح کرومی همچنین در برابر خوردگی مقاومت می کند و آن را برای استفاده در محیط های خشن یا جاهایی که سایر مواد آبکاری فرسوده می شوند مناسب می کند و فلز زیرلایه را در معرض حمله خوردگی قرار می دهد. روکش کروم به دو صورت کروم معمولی و کروم سخت انجام می شود. برای افزایش و بهبود مقاومت در برابر سایش و خوردگی، غلبه بر روکش کروم سخت دشوار است. تفاوت هارد کروم و کروم معمولی یا تزئینی در این است که از کروم سخت برای مقاومت بیشتر در برابر سایش استفاده می شود. به همین دلیل، کروم تزئینی معمولاً بسیار نازکتر از کروم سخت است.
آبکاری کروم
روکش کروم سنتی لایه ای از کروم فلزی را به صورت الکتریکی به اجسام پلاستیکی یا فلزی متصل می کند. نتیجه ، یک سطح بسیار براق برای تمام اجسامی است که روکش کروم روی آنها اعمال می شود. آبکاری کروم سخت نیز وجود دارد، اما این نوع فرآیند آبکاری کروم کمی متفاوت است. نتایج نیز بسیار متفاوت است، و اگر کارخانه صنعتی یا تولیدی اقلامی با روکش کروم تولید میکند، ممکن است بخواهید در مورد این تفاوت هارد کروم و کروم معمولی و تأثیر آنها بیشتر بدانید. در نگاه اول، آبکاری کروم ممکن است ظاهری کاملاً زیبایی شناختی داشته باشد. در حالی که روکش کروم پوششی جذاب برای طیف وسیعی از محصولات ارائه می دهد، سطوح سخت کروم برای بسیاری از کاربردهای صنعتی دیگر نیز ایده آل هستند، از جمله:
- سیلندر و پیستون هیدرولیک
- قطعات خودرو و مکانیکی
- رول ها، قالب ها، قالب ها، پیچ ها و سایر سطوح شکل دهنده
- پرس پانچ و ابزار
- تجهیزات معدن و کشاورزی
- شفت و روتور برای کاربردهای پمپ
- قطعات مورد استفاده در منسوجات و چاپ
اینها تنها تعدادی از کاربردهای صنعتی رایج آبکاری کروم سخت هستند. می توانید با تیم ما تماس بگیرید تا در مورد سایر برنامه ها بیشتر بدانید یا در مورد نیازهای خاص خود برای پوشش کروم صحبت کنید.
تاثیر تفاوت هارد کروم و کروم معمولی
هنگامی که محصولاتی را برای فروش به عموم مردم تولید و ارائه می دهید و می سازید، می خواهید که سطح کیفی مناسبی داشته باشند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که کارخانه اقلامی را بسازد که دارای ویژگی های ایمنی برای محافظت از مصرف کننده باشند. محصولاتی مانند قطعات خودرو با روکش کروم زمانی که از روکش کروم سخت استفاده می شود بادوام تر، ماندگارتر و موثرتر هستند، این ویژگی ممکن است برای مصرف کنندگان بسیار جذاب و قابل فروش باشد. علاوه بر این، بسیاری از شرکتهایی که از روکش کروم سخت استفاده میکنند، میتوانند ضمانتهای مادامالعمر برای قطعات یا ماشینهای خود ارائه کنند، قولی که نمیتوانید با آبکاری کروم معمولی بدهید، زیرا میدانید که عمر طولانی نخواهد داشت و اینها تفاوت هارد کروم و کروم معمولی است که کروم سخت را به انتخاب برتر تبدیل می کند.
آبکاری کروم که اغلب به آن کروم نیز گفته می شود، تکنیکی است که در آن لایه نازکی از کروم بر روی یک جسم فلزی یا پلاستیکی آبکاری می شود. امروزه دو نوع اصلی روکش کروم مورد استفاده صنایع وجود دارد :
- کروم سخت (کروم صنعتی یا مهندسی)
- کروم تزئینی (کروم روشن یا نمایشی
لایه کرومی می تواند از مواد پایه محافظت کند، مراحل تمیز کردن را آسان کند و سختی یا زیبایی سطح را افزایش دهد.
کروم معمولی
در فرآیندهای سنتی آبکاری کروم از لایه های نازک کروم برای ایجاد روکش کروم براق استفاده می شود. این فرآیند کمی بیشتر طول می کشد و کروم به مرور زمان می تواند بریده شود و پوسته پوسته شود. همچنین به راحتی آبکاری کروم سخت در برابر خوردگی مقاومت نمی کند و ممکن است در آینده ای نه چندان دور نیاز به بازسازی یا تعمیر داشته باشد. همچنین خطاهای کوچک در تمیز کردن و آمادهسازی مواد بستر میتواند باعث شود که روکش کروم زودتر از حد انتظار تراشه کند و پوسته پوسته شود. بیشتر این مشکلات با روکش کروم سخت قابل پیشگیری هستند.
این نوع فرآیند آبکاری کروم یک لایه بسیار نازک (گاهی به نازکی 50 میلیونم اینچ) کروم بر روی اجزای نیکل اندود است که منجر به یک پوشش درخشان و براق می شود. عملکرد یک لایه کروم نازک دو برابر است. نیکل را از اکسید شدن یا کدر شدن محافظت می کند و مقاومت در برابر سایش را ایجاد می کند و از خراش سطح جلوگیری می کند. لایه زیرین نیکل با ایجاد محافظت در برابر خوردگی برای مواد پایه، پوشش مورد نظر خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کند. در برخی کاربردها از آبکاری مس به عنوان لایه زیرین برای بهبود استحکام مواد پایه استفاده می شود.
کروم معمولی برای چه مواردی استفاده می شود؟
روکش کروم معمولی اغلب در قطعات خودرو، ابزار و ظروف آشپزخانه استفاده می شود. در حالی که ویژگیهای مشابه کروم سخت مانند دوام و سختی را ارائه میکند، به دلیل ضخامت لایه کروم، نمیتواند در برابر همان استفادههایی که کروم سخت دارد، مقاومت کند. کروم معمولی یک لایه محافظتی برای حوادث جزئی ایجاد می کند و در برابر زنگ زدگی هنگام قرار گرفتن در معرض محیط های مرطوب یا خورنده محافظت می کند. کروم معمولی به دلیل تمیز کردن آسان و ظاهری درخشان، صاف و براق برای انواع محصولات مصرفی استفاده می شود. در اینجا چند نمونه اضافی از برنامه هایی که از کروم تزئینی استفاده می کنند آورده شده است:
- قطعات خودرو: سپرها، چرخها/رینگها، تریم، روکش آینهها، دستگیرههای درها، پایههای ستون، روکشهای درب عقب، قالبهای کناری بدنه، پانلهای راکر، قاب چراغهای جلو، گریلها و موارد دیگر. از آنجایی که این قطعات در عناصر قرار دارند و در معرض باران و برف قرار دارند، کروم معمولی مقاومت در برابر خوردگی را برای جلوگیری از زنگ زدگی افزایش می دهد.
- ابزار: جغجغه، سوکت، آچار، پیچ گوشتی، انبردست و غیره. استفاده از کروم تزئینی روی این قسمت ها باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی و سایش آنها می شود. این پوشش نه تنها ابزارها را خوب جلوه می دهد، بلکه به جلوگیری از آسیب دیدن آنها در هنگام استفاده کمک می کند.
- ظروف آشپزخانه و لوازم جانبی: چنگال، چاقو، قاشق، کاردک، ظروف نقره ای، قفسه های خشک، سطل زباله، پمپ صابون، روکش غذای مشبک، قفسه بندی، سینی سرو، ملاقه و موارد دیگر. بیشتر اینها به نوعی مقاومت در برابر خوردگی، سایش و حرارت نیاز دارند. کروم تزئینی به راحتی تمیز می شود و زمانی که روی ظروف استفاده می شود، برای محیط سخت ماشین ظرفشویی عالی است.
کروم سخت
روکش کروم سخت از همان فرآیند چسبندگی الکتریکی استفاده می کند، اما لایه کروم اعمال شده به طور قابل توجهی نازک تر است، تا جایی که دیدن این لایه کروم با چشم غیرمسلح تقریبا غیرممکن است. بسته به “ضخامت” کاربرد، پوشش ظاهری کمی براق تا مات به نظر می رسد. از این جهت که در برابر خوردگی بهتر مقاومت می کند، در برابر اصطکاک مقاومت می کند، در برابر حرارت زیاد مقاومت می کند و حتی در برابر خراشیدگی و یا ضربه زدن مقاومت می کند و نسبت به روکش کروم معمولی برتری دارد. مهمترین تفاوت هارد کروم و کروم معمولی در میزان مقاومت این دو می باشد. استحکام و دوام آن، آن را به انتخابی ایده آل برای هر محصول فلزی تبدیل می کند که در معرض عناصر بیرونی یا شرایط شدید تولید داخلی قرار می گیرد.
آبکاری کروم سخت فرآیندی است که یک لایه ضخیم از فلز کروم را بر روی اجزای فلزی قرار می دهد تا از مزایای کاهش اصطکاک، بهبود دوام از طریق تحمل سایش و مقاومت در برابر سایش به طور کلی، به حداقل رساندن آسیب یا گرفتگی قطعات و حجم دادن به مواد برای قطعات فرسوده برای بازیابی استفاده شود. ابعاد اصلی آنها بسیار سخت است و بین 65 تا 69 HRC اندازه گیری می شود. کروم سخت ضخیمتر از کروم معمولی است و ضخامتهای استاندارد در کاربردهای غیرقابل نجات از 0.0002 تا 0.020 اینچ متغیر است. متأسفانه، ضخامتهای بیشتر بر محدودیتهای فرآیند تأکید میکند، که با آبکاری ضخامت اضافی و سپس آسیاب کردن و ساییدن برای برآورده کردن الزامات یا بهبود زیباییشناسی کلی قطعه «کرومشده» برطرف میشوند. افزایش ضخامت آبکاری عیوب سطح و زبری را با شدت متناسب تقویت می کند زیرا کروم سخت اثر تسطیح ندارد.
آبکاری هارد کروم برای چه مواردی استفاده می شود؟
آبکاری کروم سخت اغلب در کاربردهای سخت به منظور بهبود عمر مفید استفاده می شود. کاربردهای معمولی شامل ابزارها و قالب ها، میله های سیلندر هیدرولیک، پین های اتصال و بسیاری موارد دیگر است. از کروم سخت می توان برای تعمیر قطعات آسیب دیده، فرسوده یا ماشینکاری شده نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، یک سیلندر هیدرولیکی که فرسوده شده است، میتواند کروم باقیمانده را طی یک فرآیند شیمیایی کنده کند. پس از آن، می توان آن را با استفاده از یک لایه کروم سخت به ابعاد دقیق ترمیم کرد یا یک لایه حتی ضخیم تر را برای آسیاب کردن ترمیم کرد. کروم سخت به دلیل مقاومت در برابر سایش، خوردگی و حرارت برای طیف گسترده ای از اجزای صنعتی استفاده می شود. در اینجا چند نمونه از تجهیزاتی که از هارد کروم استفاده می کنند آورده شده است:
- لوله سیلندر هیدرولیک
- شیرآلات
- بلبرینگ
- میل لنگ و روتور
- میله های پیستون
- Bailing Hooks
- رول هاورستر
- مسکن های محرک
- قالب های تزریق
- سیلندرهای میله ای
- کمپرسورها
کلام آخر
تفاوت هارد کروم و کروم معمولی در این است که از کروم سخت برای مقاومت در برابر سایش و کروم تزئینی برای مصارف سبکتر استفاده می شود. به همین دلیل، کروم معمولی معمولاً بسیار نازکتر از کروم سخت است.
هر دوی این پوششها دقیقاً به یک روش اعمال میشوند، با فرو بردن یک قطعه در حمام الکترولیت اسید کرومیک و سپس عبور جریان الکتریکی از آن. بدون توجه به اندازه یا شکل قطعه، کروم به طور یکنواخت روی سطح قرار می گیرد. این شامل قطعات استوانه ای و قطعات با سطوح ناهموار، سوراخ ها و فرورفتگی ها می شود. کروم با اجزای بسیاری مطابقت دارد و آن را به یکی از پرکاربردترین گزینهها برای پرداخت سطوح تبدیل میکند. هر دو به دلیل خواص مقاوم در برابر خوردگی و سایش به راحتی تمیز می شوند. با وجود داشتن فرآیندهای آبکاری مشابه، شکل و عملکرد این دو گزینه آبکاری آنها را بسیار متفاوت می کند. آنچه در قطعات خود استفاده می کنید در نهایت به محیطی که آنها در آن قرار خواهند داشت بستگی دارد.
شرکت آیرون صنعت ارائه دهنده برترین میل کروم ، لوله کروم ، هارد کروم در انواع برند ها و انواع لوله های کروم هارد کروم و کروم معمولی ایرانی ، چینی ، ترکیه ای ريال رومانی و غیره و همچنین انواع لوله سیلندری در تلرانس های h8 و h9 را ارائه می دهد.
No comment